Politica de Rambursare

Avem o politică de returnare fără întrebări în termen de șapte zile, ceea ce înseamnă că aveți dreptul să inițiați o cerere de returnare fără întrebări în termen de șapte zile de la primirea bunurilor, dar veți fi responsabil pentru taxa de transport suportată.

Pentru a fi eligibil pentru o returnare, produsul dvs. trebuie să fie în aceeași stare în care l-ați primit, neutilizat, cu etichetele intacte și în ambalajul original. Veți avea nevoie și de chitanța sau dovada de achiziție.

Dacă în comanda dvs. există un cadou gratuit și doriți să-l returnați, trebuie să returnați și cadoul gratuit și să suportați taxa de returnare.

Dacă coletul este respins sau returnat din cauza încercărilor nereușite de livrare, veți fi responsabil pentru taxa de transport.

Pentru a iniția o returnare, puteți să ne contactați la adresa service@babyapu.com.

Dacă returnarea dvs. este acceptată, vă vom trimite un e-mail cu instrucțiuni privind modul și locul în care să trimiteți coletul. Produsele trimise înapoi fără a solicita mai întâi o returnare nu vor fi acceptate. Puteți să ne contactați întotdeauna pentru orice întrebare legată de returnare la adresa service@babyapu.com.

Daune și probleme

Vă rugăm să inspectați comanda la primire și să ne contactați imediat dacă produsul este defect, deteriorat sau dacă ați primit un produs greșit, astfel încât să putem evalua problema și să o remediem.

Excepții / produse care nu pot fi returnate

Anumite tipuri de produse nu pot fi returnate, precum bunurile perisabile (cum ar fi alimentele, florile sau plantele), produsele personalizate (cum ar fi comenzile speciale sau produsele personalizate) și produsele de îngrijire personală (cum ar fi produsele de frumusețe). De asemenea, nu acceptăm returnarea materialelor periculoase, lichidelor inflamabile sau gazelor. Vă rugăm să ne contactați dacă aveți întrebări sau nelămuriri referitoare la produsul specific al dvs.

Din păcate, nu putem accepta returnarea articolelor în promoție sau a cardurilor cadou.

Schimburi

Cel mai rapid mod de a vă asigura că obțineți ceea ce doriți este să returnați produsul pe care îl aveți, iar odată ce returnarea este acceptată, să faceți o achiziție separată pentru noul produs.

Perioada de retragere de 14 zile a Uniunii Europene

Fără a afecta cele de mai sus, dacă marfa este expediată în Uniunea Europeană, aveți dreptul de a anula sau returna comanda în termen de 14 zile, fără niciun motiv și fără o justificare. Așa cum am menționat mai sus, produsul dvs. trebuie să fie în aceeași stare în care l-ați primit, neutilizat, cu etichetele intacte și în ambalajul original. De asemenea, veți avea nevoie de chitanța sau dovada de achiziție.

Rambursări

Vă vom notifica odată ce am primit și inspectat returnarea dvs. și vă vom informa dacă rambursarea a fost aprobată sau nu. Dacă este aprobată, veți primi automat rambursarea pe metoda dvs. de plată originală în termen de 10 zile lucrătoare. Vă rugăm să rețineți că poate dura ceva timp ca banca sau compania de carduri să proceseze și să înregistreze rambursarea.

Dacă au trecut mai mult de 15 zile lucrătoare dela aprobarea returnării dvs., vă rugăm să ne contactați la adresa service@babyapu.com.